Mengejut Kan....!! inilah Kisah Seorang Wanita P3l4cur, Lihat Apa Yang Terjadi Saat Jenazah Nya Dimandikan..Pada jaman Imam Malik, ada seseorang wanita yang begitu jelek akhlaknya.
Dia senantiasa tidur bersama lelaki dan tidak pernah menolak ajakan lelaki.

Sehinggalah tiba pada hari kematiannya, saat dia dimandikan oleh seseorang wanita
yang memanglah kerjanya memandikan mayat, tiba-tiba tangan si pemandi mayat itu terlekat pada kemaluan mayat wanita itu.

Semuanya masyarakat dan ulama' gempar bakal hal semacam itu.
Mana tidaknya, tangan si pemandi mayat terlekat sampai semua orang di situ mati akal untuk melepas tangannya dari mayat wanita terbabit. Ada 2 cadangan untuk merampungkan masalah itu.
Pertama, memotong tangan wanita pemandi mayat itu dan ke-2 tanam kedua-dua wanita itu sekali gus. Selanjutnya, mereka memutuskan untuk memohon pendapat dari pada Imam Malik.

Imam Malik bukan calang-calang orang yang berikan fatwa. Pernah ada satu saat, Imam Malik mendapat 40 pertanyaan, tetapi yang dijawabnya cuma 5. Ini menunujukkan akan berhati-hatinya
dan begitu sensitifnya beliau dalam isu agama. Imam Malik ajukan pertanyaan pada wanita si pemandi mayat itu bahawa adakah dia berkata apa-apa pada si mati semasa memandikannya.


Wanita pemandi mayat itu berkata bahawa dia ada mengatakan
pada si mati pada saat bersihkan tubuhnya :

 " Berapakah kalilah badan ini telah melakukan z1n4 "

Imam Malik berkata " anda telah menjatuhkan Qazaf (tuduhan z1n4)
pada wanita itu, sedang anda tidak mendatangkan 4 orang saksi.
Jadi anda mesti dijatuhkan hukuman hudud 80 kali sebatan
kerana tidak mendatangkan saksi. "

Selepas wanita pemandi mayat itu dipakai hukuman 80 sebatan
jadi terlepaslah tangannya dari mayat itu.

HIKMAH & PELAJARAN :

Oleh itu, kita baiknya sentiasa membuat perlindungan lidah kita. Janganlah sembarangan
buat fitnah atau bersangka jelek dengan orang lain.
Kuasa Allah SWT menangani segala-galanya..
Moga bermanfaat dan sama2lah melakukan perbaikan diri. InsyaAllah.

Jagalah lidah janganlah sebarkan fitnah, jangan sampai bersangka jelek dengan kuasa Allah Taala. Apabila kita kenali dia itu seseorang p3l4cur meskipun, tetapi apabila tak pernah saksikan perbuatan jadi kita dilarang menuduhnya berz1n4. Diharap kisa Imam Malik dan Pemandi Mayat ini untuk jadikan tauladan dan iktibar. Kerana itu ingatlah, bila kita membantu menebar suatu hal perkra jelek dalam beberapa orang, negeri atau negara, yang akan kita tidak lihat dan tak ada ssaksi, jadi tunggu sehari nantinya balasan yang kita terima. Meskipun momen berlaku : Siaga semuanya dan janganlah terlilit dengan jarum-jarum kejahatan.

Wallahua'lam

Semoga berguna...!!!

Mudah-dudahan Allah senantiasa mempermudahkan langkah kita, di manapun dan dalam kondisi apa pun kita ada. Aamiinn...
Mengejut Kan....!! inilah Kisah Seorang Wanita P3l4cur, Lihat Apa Yang Terjadi Saat Jenazah Nya Dimandikan.. Mengejut Kan....!!  inilah Kisah Seorang Wanita P3l4cur, Lihat Apa Yang Terjadi Saat Jenazah Nya Dimandikan.. Reviewed by Kartik Dewi on 21.19 Rating: 5

Featured Posts