Mulai Sa'at Ini Berhenti Membeli Minuman Ini"!! {{ Sangat Mengerikan }} Ini Akibatnya"!!! Yuk di Share..Karna Satu Share Dari Anda Telah di Tunggu Jutaan Orang,berikut daftar - daftar nya

Penyusutan mendadak berat tubuhnya itu juga menyebabkan tak ada lagi keceriaan di muka Khairul Helmi yang saat ini sangat terpaksa menumpang kasih adik perem­puannya di Kampung Tok Panjang, dekat sini sejak dua th lalu
Menurutnya, sejak mulai dua th. lalu sebaik sahaja disahkan menghidap penyakit itu, selera makannya mulai berkurangan dan berat tubuhnya juga menyusut hingga kurus kering.

Jadi kondisinya betul-betul menyedihkan kerana kadang-kala cuma bisa terlantar di rumah akibat penyakitnya itu dan sangat terpaksa dipapah oleh adiknya, Nurul Athirah, 24.

“Dulu badan saya pernah meraih 100 kg jadi saya dikate­gorikan berbadan besar tetapi sehat dan dapat bekerja sebagai operator kilang dekat
Perai.

vertical-align : baseline ; " “Namun semua beralih pada 2012 apabila saya disahkan menghidap diabetes yang kronik mengakibatkan berat tubuh menyusut dan saat ini hanya bisa terlantar di rumah dan dijaga oleh adik wanita saya, ” tuturnya waktu dijumpai di rumahnya di sini hari ini. Imbuhnya, mulai sejak ibu bapanya berpisah, ibunya, Rosmah Sulaiman, 44, berkahwin lain dan sekarang ini menetap berbarengan bapa tirinya dan cuma sesekali datang menjenguk­nya di rumah. Jelas Khairul Helmi, walau sedih dengan nasib yang menimpanya tetapi, dia reda dan pasrah atas ketentuan itu.

“Kalau dapat diputar kembali waktu, saya mahu kembali sihat type dulu dan tinggalkan amalan jelek gemari minum air berkarbonat sebagai puncak penyakit ini, ” tuturnya.

Selain itu, rekannya, Mahazan Mohamad, 34, berkata, dia tak menganggap Khairul Helmi jadi kurus akibat menghidap penyakit yang kronik karena menganggap rekannya itu selama ini diet.

“Memang saya terperanjat apabila dimaklumkan yang dia menghidap diabetes kronik kerana saya sangka dia hanya berdiet. Apa pun saya tetaplah bakal ada di sisinya dan berikan sokongan agar dia kembali sehat "

sumber:http://www.kabarterkininet.com/2016/09/saudara-saudaraku-tolonglah-berhenti.html
Mulai Sa'at Ini Berhenti Membeli Minuman Ini"!! {{ Sangat Mengerikan }} Ini Akibatnya"!!! Yuk di Share..Karna Satu Share Dari Anda Telah di Tunggu Jutaan Orang,berikut daftar - daftar nya Mulai Sa'at Ini Berhenti Membeli Minuman Ini"!! {{ Sangat Mengerikan }} Ini Akibatnya"!!! Yuk di Share..Karna Satu Share Dari Anda Telah di Tunggu Jutaan Orang,berikut daftar - daftar nya Reviewed by Kartik Dewi on 09.15 Rating: 5

Featured Posts